Let´s Dance



VÄLKOMMEN TILL LET'S DANCE DAGBOK 2006!!


Uppdaterad den 18:e Februari




5/1 Vitå Bollklubb
Trettondagsafton och hemvändardag i Vitå! Efter en spelning i Vitå i nov.-06 så fick vi inbjudan till detta jobb och vi är mycket glada för det! 130 personer mötte upp, "gamla" som unga och Let´s Dance körde sitt pubstuk och det verkade passa alla som handsken! Efter pausen höjde vi tempot så varken vi eller publik fick hämta andan, detta passade den yngre generationen mycket bra och därmed fick alla sitt denna kväll, vilket är viktigt! Som vanligt fick vi en del gästspel denna kväll till bla Margareta och Sånt är livet, kul, kul och ni gjorde det jättebra!! Ett skärskilt tack till dom unga killarna som höll i gång framför scenen, härligt "gubbar"!!!!!!!
Ja när det hela var klart, inkl. extranummer och allt, då var det bara bära ut Bernt, han var helt slut gubben!!!! Tack för ett kanonmottagande av arrangör och tack all publik för eran glädje och engagemang!!! Jodå, vi kommer gärna tillbaka och tack för alla mail!!!!




31/12 Nyårsbröllop

Nyårsafton 2006 vigdes Thomas och Annika och tog ett nytt steg i sitt liv tillsammans. Let´s Dance fick äran att stå för underhållning och dans. Naturligtvis tog vi också tillfället i akt och besökte vigseln, eftersom den hölls i Piteå Domkyrka. En fin och vacker vigsel, följdes av en mycket fin kväll. Mycket spontan underhållning där Bengt och Bernt (Let´s Dance) bl.a. körde ett nummer ihop och sedan äntrade Lennart scen till en kärleksbalad! Stämningen var därmed lagd och dansen höll sedan på långt in på småtimmarna. Take me home countryroad, framfördes av en god vän till brudparet efter alla nyårsraketer, en önskelåt från brudparet och vi tackar för det, för nu finns den med på våran repertoar! Kvällens finaste nummer var ändå! Tio Tusen Röda Rosor, framförd av Thomas till sin Annika!



16/12 Korpilombolo



Korpilombolo och Tre Sågar, ja det var lite som att återvända till sina rötter, i all fall för Bernt. I grannbyn Teorajärvi finns det någon som heter Kurkkio även idag så det var roligt för Bernt (Kurkkio) att se bygden han aldrig varit i, bara farit igenom.

Spelningen då!
Ja den var mycket trevligt och glädjefylld, fös oss och dom ca 60-70 personer som var där. Nattivalen, som är ett fantastiskt evenemang för Korpilombolo, hade precis avslutats men det fanns fortfarande mycket energi och glädje kvar för en svängom på dansgolvet till Let´s Dance 50-60-70-tals musik. Tre sågar är en ekonomisk förening och man ställer upp ideellt hela året och jobbar.
Det är beundransvärt helt enkelt!

Vi blev mottagna med stor värme och kände oss hemma direkt.
Roligt att både publik och arrangör gillade oss. Elvy fick också en danskavaljer under kvällen, så ibland sjöng hon från dansgolvet och så vill vi tacka tjejerna som besökte oss på scen.





25/11 Vitå
Vitå och rockshow för barn och vuxna. Efteråt skulle det bli auktion. Cirka 50 personer hade mött upp, men inte så många barn. Tror det var 8 stycken. Spela roll tänkte vi och körde våran rockshow med lite allsångsinslag. Det gick hur bra som helst, alla hängde med och när Lovisa, Jenny och Klara äntrade scenen och sjöng Margaretha helt prickfritt så visste jublet inga gränser! Auktionen gick fantastiskt bra. Buden var ibland riktigt höga, så barncancerfonden fick ett bra bidrag. Elvy, ja hon ropade in en pall! Tack för att vi fick komma för en del så blir det på återseende den 5/1.



18/11 Hjärt- och Lungsjukas förening
Årsavslutning och middag med efterföljande dans och Let´s Dance. Vi körde också en underhållning med allsångsinslag till kaffet. Vi tackar så mycket för responsen och att ni gillade oss. Det blev lite av en motionsdans av det hela och därav kanske inbjudan till Arvidsjaur och Älvsbyn. Den senare ska vi spela för 31/1-07 och vill ni så kommer vi gärna till Arvidsjaur också! Ni var ett glatt och trevligt gäng och här kommer lite bilder om än lite mörka.



14/10 Boliden 100-årsfest
Boliden och återigen den fantastiska hockeysläkten Varg och Hedström. Nu var det alltså Fredrik Vargs föräldrar som hade 50-årsfest tillsammans, så det blev 100-årsfest. Förra gången var det Jonathans Hedströms mamma som fyllde 50 år. Bägge kusinerna spelar i Timrå och kom just från bortaseger mot Skellefteå! En kväll helt i glädjens tecken, med spex, solosång av "Carola" och uppträdande av dom bägge kusinerna som Arne Lambert (trumpetare)! Den glade Fredrik ser ni på bild nedan och med hans framfart i elitserien så kanske han blir nästa NHL export.




9/10 Berggården
Berggården hade anlitat oss för underhållning och Bernt var övertygad att vi skulle till Norrgården, så vi var till Norrfjärden en sväng först innan vi upptäckte var vi skulle vara. Ni var helt underbara att spela för och det var riktigt trevligt att ha en publik på läktaren (övervåningen) och en framför oss. Roligt att ni gillade oss och vårat sväng.


13-14/9 Konferens Luleå
Bernt och minikören var anlitade i 2 dagar på konferens i handstingshuset i Luleå. Arrangör var Luleå kommun och vårt inslag gick via ABF Luleå. Det blev sång och musik och sketchen "Hemtjänsten" som fick salen att kikna av skratt.
Mycket lyckat, uppskattat och tänkvärt inslag.




9/9 Marias Restaurang
Let´s Dance tillbaka i Vännäs och vi säger ett stort tack till er Vännäsbor för att ni önskat att Let´s Dance ska komma tillbaka. Restaurangen har bytt ägare som renoverat och gjort väldigt fint. Marias restaurang är det nya namnet och vi tackar för ett mycket bra mottagande och önskar dig lycka till! Kvällen då? Ja inte var det fel på stämningen i alla fall. Dans och sång fram till klockan 1 och en del av våra fans var där. Bland annat Håkan som naturligtvis sjöng med oss ibland. Stort tack till ni som kom fram till oss efter spelningen.




4-5/8 Smedjebacken
För något år sedan spelade Let´s Dance på ett bröllop i Luleå. Brudparet flyttade sedermera till Smedjebacken i Dalarna och köpte en restaurang där. Man köpte ytterligare en restaurang i båthamnen och började med pubkvällar likt Sjöbodan i Piteå. Brudparet sökte artister för att fylla sommaren och kom att tänka på fartfyllda Let´s Dance från Piteå. Ja tack, åh vad roligt, sa vi! Något vi absolut inte ångrar. Det blev två kanonkvällar med mycket folk och ett fantastiskt sommarväder. När skymningen hade lagt sig kom båtar fullastade med ungdomar och la till alldeles där vi spelade. Det var magiskt! Let´s Dance öste på för fulla muggar och det gick hem! Publik och arrangör vill att vi kommer tillbaka nästa sommar och naturligtvis gör vi det! Vem vill missa Smedjebacken en sensommarkväll? Inte vi i Let´s Dance i alla fall!




1/8 Byske Havsbad
Åter till "brottsplatsen" kan man säga. Let´s Dance spelade flera somrar i rad på Byske Havsbad, speciellt under sin anställningsperiod på musikförmedlingen Bolar. Nu fick vi komma tillbaka efter ett återbud av ett annat band och det tackar vi för. En blandning av barn och vuxenunderhållning med en liten paus mellan var det tänkt, men vi spelade dubbelt så länge än vad som var uppgjort! Vi och våran musik gick hem så det "small" om det!



15/7 Stavaträsk Logdans
För fjärde året i rad fick vi spela upp till dans. Vi kan bara säga tack så mycket för förtroendet och det är lika roligt varje gång. Ni behandlar oss som kungar och man blir bara glad över att komma hit. Det var roligt att träfa en del gamla vänner igen och våra gästartister på scen bidrog starkt till stämningen. Ja, det var så roligt att ni ville ha 30 minuter extra! Inga problem sa vi och körde vidare. Jodå vi kommer gärna tillbaka och firar 5-årsjubileum.



14/7 Överkalix Marknad
Let`s Dance barn- och familjeunderhållning på Överkalix marknad blev kanon! Vid 3 st tillfällen under dagen spelade vi upp. Första gången spelade vi mycket femtiotal och drog dit publiken. En kort paus och sedan drog vi igång med barn- och familjeunderhållning och vilket go! Bernt hade varit till Pippi och blivit målad i ansiktet, vilket många barn också hade gjort. Inga problem att få barnen att sjunga heller och när vårat program. för dagen nerkortat, så tog trollkarlen vid ackompanjerad av Let`s Dance. Avslutningsvis spelade vi lite 50-60-70-talsmusik. Jodå vi kommer gärna tillbaka nästa år, för det här var kul!




8/7 Gumboda Countryfestival
Gumboda har vi kört förbi många gånger, men inte visste vi att man hade ett sådant fint arrangemang! Let´s Dance barn- och familjeunderhållning startade 13:00 och det kändes lite tidigt på dan, men det fyllde på ganska bra med barn, mammor och pappor. Full fart från start som vanligt och när vi kom till avsnittet där barn skulle få komma upp på scen så var det kö. Helt underbara ungar och föräldrarna jublade. Avslutningen med alla barn på scen och "sommaren är kort" var Skansen likt! Tack Gumboda Country för att vi fick vara med!




23/6 Caravan Club
Caravan Club i Västerbotten bjöd in oss att sköta midsommar dansen och vi fick oss en minnesvärd kväll. Kommer nu inte ihåg platsen men det var inte det lättaste att hitta dit. Vi åkte genom berg och dal och avslutningsvis på väldigt smala skogsvägar. Nä nu vänder vi! Det här måste vara fel! Då dök skylten upp och där stod det:
GE INTE UPP
Caravan Club
Puh, det var bara köra vidare och vi kom fram till en vacker camping vid en sjö och där stod husvagnar fint uppradade. Loge, ja det hade man också! Det blev en kanonkväll med fint väder, mycket folk och fullt på dansgolvet, ja det blev en midsommarafton precis som den ska vara.




17/6 Sommarfest Brännland
Brännland och den här gången i Juni istället för i Mars. Hemvändardag vilket gjorde att alla inte hade hört oss tidigare. Efter avslutad femkamp bjöd vi upp till underhållning med allsång och det blev ett jädrans go direkt! Cirka 45 minuter fartfylld underhållning avslutades med en yngre man från byn som sjöng solo. Ut med en del bord och stolar och sedan bjöds det upp till dans så svetten lackade.



20/5 60-årsfest Boden
Vi fick ett telefonsamtal av Agneta som ville överraska sin man på hans 60-årsfest. Let´s Dance var hemliga gäster och det blev en possitiv överraskning för Kalle och hans gäster! I en liten källarlokal riggade vi upp och Agneta hade dukat upp för ett 50-tal gäster. Lite underhållning till kaffet och efter kaffet blev det dans. gemytligt, trevligt och glatt och alla trivdes till vårat 50-60-70-talssound! Efter en kort paus fick Kalle prova på att vara sångare i bandet, till allas förtjusning förstås!




13/5 Länkarnas Rikskongress
Park In Hotell Solna och Länkarnas Rikskongress med supé, underhållning och dans. Övriga hotell och konferensgäster var inbjudna till dansen, så det blev upp emot 250 personer i restaurangen. Efter maten skulle vi ha en underhållning med allsångsinslag och lite spex men inte kunde man sitta still! Nä, redan på första tonen så ryckte det i benen på folk så det blev underhållning med dans istället! Let´s Dance och länkfolket gillar varandra och det bidrar naturligtvis till den goda stämningen. Här är det ingen konstgjord glädje, det är äkta vara så att säga! Våran 50-60-70-talsmusik gör att ni minns och tänker tillbaka och berättar, där och där var jag när den låten spelades! Den här spelningen blev väldigt lyckad för Let´s Dance! Dels för att ni vill ha tillbaka oss även nästa år, men också att vi fick ett erbjudande att komma och spela i Nässjö i sommar. Erbjudandet kom från andra konferensedeltagare som var på plats och gillade vad dom hörde. Tyvärr så var vi redan uppbokade men man skulle återkomma! Jo, jo det var allt en lyckad turné för oss och så verkar det som att vi ses igen nästa år! Lycka till och må länk-kedjan aldrig brista!



30/4 Kronogård
Valborgsmässoafton och säsongsavslutning i Kronogård. mat med pub/dans och Let´s Dance på scen. Det var bäddat för ett riktigt hålligång och det blev rena tokfnattet. Folk sjöng, dansade och gästspelade på scen. Tommy och Kenneth tog sig en svängom, Gerd entrade scenen titt som tätt (bara trevligt) och Kenneth sjöng Hey Baberiba så alla kiknade av skratt, jo det blev rena glädjefnattet och vi kan bara tack Leif och "Kronogårdsfolket" för att vi fick komma tillbaka!




29/4 Norrbottens Stövarklubb
Norrbottens stövarklubb hade möte med efterföljande supé och dans. Kvinnorna kom till Supén och var väl lite skeptiska inför dansen, kanske karlarna mest skulle sitta och prata jakt!? Men oj så fel man hade, det blev ett jädrans hålligång på dansgolvet. Det var som om ett drev hade startat! Roligt för oss naturligtvis att vi föll i smaken och så är det väldigt skönt att slippa bli utskälld!



6/5 Kjell 50-år
Ja Kjell så var du då 50 år. Ingen fara "lilla gubben". Med en sådan fru som ordnar och fixar (mat etc.) och med sådana vänner, som verkligen tycker om dig och sist men inte minst en sådan bror och svägerska till orkester, ja, då kan det bara bli bra! En bra fest och en bra framtid! Bälinge, kvällens toastmaster hade disciplin på festdeltagarn, med stor entusiasm och humor! Många berättade roliga episoder från Kjells 50-årstid. En hetlevrad man med stort hjärta och till sist Kjell så är du tillbaks på Klippgatan där du är född och du behöver inte oroa dig för SOTARN! Grattis broder/svåger önskar Let´s Dance!(Bernt och Elvy)





15/4-16/4 Kronogård
Påskafton i kronogård entrade Let's Dance scenen och bjöd först på underhållning till maten. Oj, oj, oj vad ni var med och vi sparade inte på krutet. Barnen fick också vara med på ett hörn och sjöng Margareta med oss framme på scen. Stort jubel! undan med bord och stolar och så blev det dans eller egentligen pub! Vilket go, det var bara så bra. Unga som gamla hoppade, studsade och dansade om vart annat! På söndag skulle vi bara göra ett litet jobb på cirka en timme, men vi höll aldrig på att sluta! Vet inte hur många gånger vi tackade för oss och spelade "sista" låten och var kom alla ifrån på en söndag? Bernt behövde en vecka på sig för att bli människ igen. Puh!




26/4 Vårfest Norrgården
Let's Dance på Norrgården, då blir det hålligång! Vilken publiksucce. Det var bara för personalen att hämta mer bord och stolar, för folk bara strömmade in. Helt fullsatt. Allsång, dans, handklapp, skratt och glädje, ja allt fanns med! Vi tackar så väldigt mycket för erat beröm och naturligtvis så kommer vi väldigt gärna tillbaka. Ett stort tack till personalen som ställde upp och var med under underhållningen, ni sjöng bra också!



25/3 Tvärålund Bygdegård
Våran första riktiga motionsdans. Vi kom undan med godkänt betyg och gjorde en del lärdomar. Kvällen till ära så hade vi med oss en del gammeldans förstås alldeles nygjort och allt föll väl i smaken. Mycket roligt att sjunga Gulli-Gullan, en gång, jag seglar och tango! Bernt bjöd upp en dam mitt under låten tangokavaljer och sjöng vidare. Någon gammeltjo till och sedan sänka tempot på viggen så har vi en hel motionsdanskväll. Med lärdomar så menar vi att ni ville ha betydligt mer fartig musik än vad vi föreställt oss! Det var bara att öka tempot helt enkelt. Vi tackar Cissi för inbjudan och att ni tyckte om vårat 50-60-70-tals sound. Vi tyckte det var roligt med motionsdans och hoppas få spela på fler i framtiden.



4/3 50-årsfest i Jokkmokk
Vi tackar så väldigt mycket för inbjudan att spela på Ingrids 50-årsfest! Den innehöll allt. En underhållande och rolig präst, en jojkande same som undrade om Elvy drömde i färg, två "gamla" gubbrockare och en kanon stämning på festen. vad kan man mer begära? Det var också väldigt roligt att Antti körde någon låt med Bernt och dessutom körde Ingrid någon låt med Elvy, men innan dansen så friade Antti till Ingrid, med prästen som vittne (se nedan) och han fick ja! Det ser vi fram emot!
Lite i efterskott, GRATTIS INGRID!




18/2 Scandic Hotell Skellefteå
Hockeyveteranerna samlades för efterfest på Scandic, tyvärr så åkte dom flesta hem efter matchen, men Piteå och Skellefteå var rikt representerade och det var pang på direkt och pucken i krysset. Vilken stämning på dom cirka 60 st som var där. Glada och dansanta och vi kan bara tacka för att vi fick chansen i den här matchen!



10/2 Länkarna Framnäs
Tror att det är 3:e året i rad som Let´s Dance spelar för Länkarna på Framnäs. Alltid lite nytt folk varje år och Let´s Dance musik passar som Handsken. Fart och fläkt från första ton och fotoblixtarna stod som spön i backen, vi kände oss som världstjärnor! Kvällens spelning spelades in och kommer på en ny Live-CD framöver! Lycka till med erat arbete och för en del så ses vi i Stockholm den 13/5!




2/2 personalfest IF
Cirka 30 stycken säljare från försäkringsbolaget IF var på besök i Norrbotten och efter en dag på Jokkmokksmarknad var det fest på Örnvik med middag och dns, ja egentligen körde vi våran pub-reportoar för det var ett glatt och fartigt gäng. Alla verkade trivas med oss och Norrbotten och jag tror till och med surströmmingen var en upplevelse och förresten var stekt, jo ni läser rätt STEKT! Let´s Dance fick naturligtvis en smakbit och Elvy tyckte det var kanon men Bernt han backade inte! Ska väl säga att det ingick i förrätten.



28/1 Kallax
Sextioårsfest i Kallax Bygdegård och 3 st som som fyllde sextio år, fantastiskt! Ett värdpar som skötte middagen och allsången med bravur, men när Bernt skulle hjälpa till lät det hemskt, fel ton, fel melodi, en del höjde nog på ögonbrynen och undrade vad är detta?! Men Let´s Dance gjorde ingen besviken, folk dansade så det stod härliga till och Let´s Dance sparade inte på krutet. Födelsedagsbarnen var mycket nöjda och förmedlade att övrig publik var likaså.
Tack och grattis!